Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe je al je tweets kunt verwijderen. Sommige mensen doen dit regelmatig – om te voorkomen dat ze online een spoor achterlaten van alles wat ze schrijven, of simpelweg om hun tweetgeschiedenis te wissen en hun profiel te vernieuwen. Wat je redenen ook zijn, vandaag leggen we (in een video!) uit hoe je al je tweets kunt verwijderen en zelfs hoe je automatische verwijdering kunt instellen, zodat ze met regelmatige tussenpozen worden verwijderd.
Hoe u uw Twitter-geschiedenis kunt verwijderen
Je volledige Twitter-geschiedenis verwijderen kan een ingewikkelde klus zijn als je niet weet hoe. Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar, dus vandaag leggen we uit hoe je er een (uiteraard een gratis) kunt gebruiken om je geschiedenis op te schonen en automatische verwijderingen in te plannen. Bekijk de video.
Zoals je kunt zien, zijn de te volgen stappen niet zo ingewikkeld, maar ze doorlopen ook een reservekopie (uiteraard optioneel) zodat je al je berichten kunt bewaren. Als u niets wilt opslaan, gaat u naar stap 6:
- Ga naar je Twitter-account en open het optiemenu.
- Ga naar Instellingen en privacy.
- Selecteer "Account".
- Kijk in het gedeelte Gegevens en machtigingen voor de optie "Uw Twitter-gegevens".
- Voer in "Uw Twitter-gegevens downloaden" uw wachtwoord in en druk op Bevestigen om uw back-up te downloaden (er wordt een downloadlink naar uw e-mail verzonden wanneer deze gereed is).
- Voer uw browser in en bezoek het web tweetdelete.net
- Vink het vakje aan voor het accepteren van de voorwaarden van de website en klik op de (in het oog springende) groene knop “Sign in with Twitter”.
- U moet toestemming geven om toegang te krijgen tot uw account.
- Er wordt een pagina geladen waarop u kunt selecteren of u wilt dat tweets die ouder zijn dan een bepaalde tijd (variërend van een week tot een jaar) automatisch worden verwijderd.
- Onder deze verklaring is er een vakje om aan te vinken om al je tweets te verwijderen.
- Eenmaal beheerd, hoeft u alleen maar op "Activeer TweetDelete" te drukken.
En dat is alles. Al je sporen op het sociale netwerk van de blauwe vogel verdwijnen en je begint opnieuw met een schoon account . Houd er rekening mee dat je door de automatische verwijderingstijd te selecteren, de TweetDelete-service toestemming geeft om periodiek namens jou tweets te verwijderen die ouder zijn dan een bepaalde datum.
Als u deze toestemming wilt intrekken , moet u teruggaan naar uw accountinstellingen en onder 'Apps en apparaten' de toegang tot TweetDelete intrekken.